Harran Üniversitesi’nden büyük başarı! 10 akademisyen dünya listesinde

Harran Üniversitesi’nden 10 akademisyen, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine girmeyi başardı.

Harran Üniversitesi’nden büyük başarı! 10 akademisyen dünya listesinde

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

ŞANLIURFA - Harran Üniversitesi’nden 10 akademisyen, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer alarak uluslararası bir başarıya imza attı. Akademisyenler, “yıllık etki” ve “kariyer boyu etki” kategorilerinde önemli bir başarı elde etti.

Stanford Üniversitesi'nin her yıl hazırladığı bu prestijli liste, Plos Biology dergisinde 16 Eylül 2024 tarihinde yayımlandı. 22 ana bilim dalı ve 176 alt bilim dalına göre hazırlanan listede, bilim insanları; yayın sayısı, atıf oranları ve h-indeksi gibi çeşitli bilimsel kriterlere göre değerlendirildi. Harran Üniversitesi’nden 9 akademisyen “yıllık etki” kategorisinde, 5 akademisyen ise “kariyer boyu etki” kategorisinde yer aldı.

Dünyanın dört bir yanından 11,2 milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren bu akademisyenler, üniversitenin akademik başarısını uluslararası düzeyde temsil etti.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, akademisyenleri tebrik ederek, bu başarıların üniversitenin bilimsel gücünü artırdığını vurguladı.

Listede yer alan akademisyenler: Prof. Dr. Cengiz Kaya, Prof. Dr. Hacı Mehmet Başkonuş, Prof. Dr. Erhan Güneyisi, Prof. Dr. Abdullah Göktaş, Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek, Prof. Dr. Bülent Aktaş, Prof. Dr. Mehmet Şenbayram, Prof. Dr. Ahmet Kılıç, Doç. Dr. Hasan Akın ve Prof. Dr. Mehmet Aslanoğlu.

Harran Üniversitesi’nden büyük başarı! 10 akademisyen dünya listesinde

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.